Yritys

Kaikki on lähtöisin innostuksesta keramiikkatöihin. Harrastuksesta, joka alkoi kansalaisopiston keramiikkakurssilla syksyllä 1995, on tänä päivänä muovautunut osa elämäntapaani. Dreijaus on ollut alusta asti mieluista ja haastavaa puuhaa, ja sitä se on edelleen. Tuotteet ovat yksilöllisiä, sillä jokaisen tuotteen teen käsityönä, pääasiassa dreijaamalla, joitain tuotteita myös käsin rakentaen. Savilaatu jota astioissa käytän on kivitavaraa. Korkeapolttoisena astiat saavat tiiviin ja käyttöä kestävän olemuksen. Ne käyvät niin uunikäyttöön kuin tiskikoneeseenkin.

Tekemistä ja muotoilua ohjaa ajatus kauniista käyttöesineistä. Kädenjälki saa tulla myös selkeästi esiin, se on mielestäni osa astian kauneutta. Tuotteita ovat mm mukit, kulhot, tassit, saippuakupit. Kausituotteina lisäksi kevät-kesällä yrttiruukut valko-ja punasavesta. Syys-talvella ja joulua kohden kynttilänpidikkeet ja -alustat.

Jokaisen tuotteen teen täysin käsityönä ja jokaisella tuotteellani on jokin käyttötarkoitus, sillä teen vain käyttöesineitä. Oman uunin myötä keväällä 2009 pitkäaikainen harrastukseni vaihtui käsityöyrittäjyyteen. Tuotteeni saivat nimen ”Tuias”, nimeni mukaan.

Tervetuloa tutustumaan!

Tuija Koponen

(kuva:Petra Veikkola)